T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yer Fıstığı Şekeri

 
                                                                             
                                                                     YER FISTIĞI ŞEKERİ 
MALZEMELER
3 su bardağı yer fıstığı
2 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmemiş susam
YAPILIŞI
3 su bardağı fıstık tencereye konur. Daha sonra şeker ve susam eklenir.Bu malzemeler hafif ateşte fıstık kavrulup şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırılarak sürekli kavrulur.Kavrulan malzeme temiz ve nemli mermer üzerine ince tabaka halinde serilir.Tatlı soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde koparılarak servis tabağına alınır.İyice soğuduktan sonra cam kavanozda saklanır.Yetişkinlerin ve çocukların günün her saatinde tatlı ve çerez olarak tüketebileceği yöresel bir tatlıdır.Afiyet olsun.