T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yoğurtlu Kömbe

 
                                                                          YOĞURTLU KÖMBE
MALZEMELER
1 su bardağı süt 1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı rezene
1 tatlı kaşığı çörek otu
Alabildiği karda un
İçi için:
150 gr margarin
½ su bardağı şeker
Üstü için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı susam
YAPILIŞI
Unu eleyip rezene ve çörek otunu dövüp bütün malzemeleri katıp yoğuruyoruz.Yarım saat dinlendikten sonra hamur 2 eşit parçaya bölünür.Bir tanesini yufka şeklinde açıp arasına şeker ve margarini eritip sürüyoruz.Rulo haline getirip tekrar yufka şeklinde açıyoruz.Tepsi büyüklüğünde açılıp üzerine şeker,yoğurt,susam karışımı sürüp fırına veriyoruz.200 derece fırında pişiriyoruz.Kalan hamur da aynı işlemlerden geçecek.Pişen kömbeler bir bez üzerinde dinlendiriliyor.Soğuk olarak servis yapılır.Afiyet olsun.