T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

İçli Köfte

 
İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER
½ kg kıyma
3 adet kuru soğan 1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 fincan ceviz
1 su bardağı un
1 fincan irmik
1 adet yumurta
½ ince bulgur
1 bağ maydanoz
½ adet margarin
YAPILIŞI
Kıyma tencerede kavrulur soğanlar küçük parçalar halinde doğranarak kavrulan kıymanın içerisine konarak beraber kavrulmaya bırakılır.Baharatları margarin ve
maydanozu da eklenerek iyice kavrulur.
Hamurun hazırlanışı
İnce bulgur ve irmik ılk su ile ıslanır, üzerine baharatlar koyularak 5 dakika dinlendirilir salça ve yumurta büyüklüğündeki kıyma ve 1 su bardağı un ile kıvama gelene
kadar yoğrulur. Hamur kıvama geldiğinde bir yumurta büyüklüğünde parça alınıp içi açılarak önceden hazırlanmış olan köfte harcı içine koyulur hamur çevirerek
kapatılır. Kaynamış su içinde haşladıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.