T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Köy Tavuğu Dolması

 
                             KÖY TAVUĞU DOLMASI
 
MALZEMELER
 1 adet bütün köy tavuğu
  (iç malzemeler)
3 baş kuru soğan                                   
1 çay kaşığı karabiber                              
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı reyhan
YAPILIŞI
3 baş  kuru soğan halka halka doğranır.içine 1 çay kaşığı karabiber ,1 çay kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı biber salçası ve yarım çay bardağı
zeytinyağı koyularak iyice karıştırılır.Hazırlanan iç,tavuğun içine doldurulur ve sonra ağzı dikilir.Hazırlanan tavuk düdüklü tencereye
onur ve tavuk boyunu gecene  kadar su konur.60 dakika pişirilir.önce içindeki soğanlı harca sonrada tavuk tüm yada Tiftiklenerek sıcak
servis yapılır.Afiyet Olsun.